Breaking Bad wordt beschouwd als een van de beste shows allertijden. Maker Vince Gilligan onthult nu waarom hij Breaking Bad stopte na slechts vijf seizoenen.

Sprekend met de pers, bekende Gilligan dat zijn zeven jaar werken aan The X-Files betekende dat hij eraan gewend was dat een show soms gewoon te lang duurde. Hij gaf toe dat hij bij het schrijven voor Fox’s science fiction-show op een dag opkeek “en zich realiseerde dat iedereen iets anders aan het kijken was.” Hierdoor besloot hij eerder met Breaking Bad te stoppen.

Gestopt op het hoogtepunt

“Ik was erg bezorgd over het idee dat mensen plotseling verder gaan en zeggen: ‘Is die show nog steeds in de lucht? Ik keek ernaar. Het was altijd goed.’ Ik heb liever dat mensen zeggen: “Maak er nu geen einde aan!” Dat is wat ik wilde, dus dat is wat we kregen, godzijdank. We zijn gestopt op ons hoogtepunt.

Toegegeven dat het een moeilijke beslissing was om te maken, kreeg hij gelukkig wel steun van zijn netwerk. “Er was wat druk vanuit Sony. Kun je wat langer doorgaan? We beginnen nu pas geld te verdienen met dit ding.’ Maar ze waren erg begripvol verder. Sommige andere bedrijven zouden waarschijnlijk gezegd hebben: “Als je dit niet doet, zal iemand anders het doen. We gaan hier gewoon mee door.’ Maar ze waren geweldig om mee te werken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*