HBO heeft het op dit moment bijna een jaar of tien erg goed gehad met Game of Thrones. De show heeft in de loop der jaren een hondsdolle aanhang van fans opgebouwd en de ratings bleven stijgen in het laatste seizoen. Helaas voor het netwerk is er nog maar één seizoen van Thrones over voor de finale, waarin zeer waarschijnlijk heel wat personages het leven zullen laten. Een aantal Game of Thrones-spin-offs zijn in de maak om de wereld van Westeros voort te zetten na de grote finale, maar HBO maakt zich naar verluidt zorgen over het prijskaartje dat is gekoppeld aan elke Game of Thrones-gekoppelde serie. HBO-hoofdredacteur Francesca Orsi had dit te zeggen over de spin-offs:

Er is een raadsel als we launchen met een van deze spin-offs van Game of Thrones, waar beginnen we? We kunnen natuurlijk niet beginnen met het budget van Seizoen 8, maar zou het een Game of Thrones Season 3-budget kunnen zijn?

Game of Thrones is in de loop der jaren erg duur geworden nu de gevechten in omvang zijn toegenomen, de speciale effecten complexer zijn geworden en de salarissen voor de sterren explosief gestegen zijn. Aangezien Game of Thrones misschien wel de grootste show op televisie is sinds de première, waren de bizarre hoge kosten voor de laatste paar seizoenen ongetwijfeld gerechtvaardigd bij HBO. Immers, de filmische kwaliteit van de serie kan niet goedkoop zijn. De vraag waar Francesca Orsi en anderen blijkbaar mee te maken hebben is hoeveel de spin-offs de moeite waard zijn.

Hoewel het moeilijk is om je voor te stellen dat Game of Thrones een flop zou zijn geweest, waren big-budget fantasy-tv-series best wel not-done in 2011 en was Thrones eigenlijk een hele wilde gok. Onderhandelingen kunnen ingewikkelder zijn voor de spin-offs nu de Thrones- franchise zo groot is, maar de tijd zal het leren. Overigens moeten we nog lang geduld hebben: Game of Thrones Seizoen 8 zal pas in 2019 op tv terugkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*