Het is alweer 35 jaar na de release, maar het lijkt erop dat het debat over een bepaalde plothole in Back to the Future is opgelost. Het probleem? Marty’s ouders die hem helemaal niet herinneren van de middelbare school. Gelukkig was daar eindelijk de scenarioschrijver van de film, Bob Gale.

De perfecte film?

James Gunn, vooral bekend door het schrijven en regisseren van de films van de Guardians of the Galaxy, bracht de betreffende klassieker ter sprake. Hij schreef: “Wat is een” perfecte film “? Voor mij kan een perfecte film verschillen van een favoriete film of een geweldige film. Een perfecte film is iets dat van begin tot eind zingt zonder duidelijke fouten, of ze nu esthetisch of structureel. Er zijn geen logische fouten.”

Hij voegde eraan toe: “Back to the Future kan schijnbaar onvolmaakt zijn (waarom herinneren pap en mam zich Marty niet?), Maar ik zou nog steeds beweren dat het een perfecte film is, omdat er redenen zijn waarom dit mogelijk het geval zou kunnen zijn (de tijd beschermt zichzelf tegen ontrafelen, enz.) Of misschien ben ik in ontkenning. Wie weet.”

Acteur Chris Pratt stemde in: ‘Misschien herinneren ze hem zich wel, niet als Marty, maar als Calvin. Toen Marty terugkeerde naar het huidige 1985, zou het jaren kunnen zijn geleden dat zijn ouders misschien oorspronkelijk de griezelige gelijkenis tussen hun zoon en dat hadden opgemerkt kind van de middelbare school van 20 jaar geleden.’

Bob Gale to the rescue!

Uiteindelijk is het de eerder genoemde Bob Gale die het allemaal uit is komen leggen. ‘Houd in gedachten dat George en Lorraine Marty / Calvin slechts zes dagen kenden toen ze 17 waren, en ze zagen hem bijna niet eens in die zes dagen. Dus vele jaren later herinneren ze zich misschien nog een interessante jongen die ze bij elkaar heeft gebracht tijdens hun eerste date.”

Hij vervolgde: ‘Maar ik zou iedereen willen vragen om terug te denken aan hun eigen middelbare schooltijd en zich af te vragen hoe goed ze zich een kind herinneren dat misschien zelfs een semester op hun school heeft gezeten. Of iemand met wie je maar één keer uitging. je had geen fotoreferentie, na 25 jaar zou je waarschijnlijk slechts een vage herinnering hebben.’

Tot slot zegt Gale: “Dus Lorraine en George vinden het misschien grappig dat ze ooit iemand met de naam Calvin Klein hebben ontmoet, en zelfs als ze dachten dat hun zoon op 16 of 17-jarige leeftijd een gelijkenis met hem had, zou het geen groot probleem zijn. Ik durf te wedden dat de meesten van ons door onze jaarboeken van de middelbare school zouden kunnen kijken en foto’s zouden kunnen vinden van onze klasgenoten in de tienerleeftijd die enigszins op onze kinderen lijken.”

Bron: Mannenblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*