Dafne Keen maakte een duik in Hollywood met haar geweldige prestatie als de badass X-23 in Logan, en nu grijpt de jonge actrice nog een andere rol aan als sterke vrouwelijke heldin. Keen heeft zich aangesloten bij BBC One’s adaptatie van His Dark Materials van Phillip Pullman, die eindelijk samenkomt en veel talent vergaart bovenop de jonge rijzende ster. Keen speelt de hoofdrolspeler van de roman, Lyra, in wat de tweede adaptatie van de franchise zal zijn.

His Dark Materials

His Dark Materials is lange tijd een controversiĆ«le trilogie van boeken geweest, voornamelijk vanwege zijn kritiek en parallellen op moderne religie. Dafne Keen’s Lyra leeft in een universum dat parallel loopt aan onze wereld en ze raakt verstrikt in een kosmische oorlog tussen haar oom, heer Asriel, en de eerste engel die ontstond, de Autoriteit. Keen’s Lyra maakt vele avonturen mee in de serie van drie boeken, Northern Lights, The Subtle Knife en The Amber Spyglass, die allemaal zullen worden voorgesteld in deze achtdelige serie die binnenkort in productie gaat in Wales.

Er is geen woord gerept over wanneer His Dark Materials op BBC verschijnt, maar met grote namen als Dafne Keen en Lin-Manuel Miranda die klaar staan voor de rollen, zullen meer updates ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*