Game of Thrones heeft tijdens de serie behoorlijk gruwelijke en trieste momenten gehad, maar slechts weinigen waren schokkender dan de dood van Ned Stark. De dood van Ned was zo schokkend voor fans dat sommigen geloofden dat het nooit was gebeurd en probeerde zelfs zijn mondbewegingen te analyseren om te zien of het personage aanwijzingen gaf over waar hij zich eigenlijk bevond. Acteur Sean Bean weet misschien niet álles, maar hij weet wel wat Ned op zijn laatste momenten zei. Volgens Bean mompelde Ned een kort gebed:

“Ik zou niet te specifiek kunnen zijn, omdat ik niet weet of religie in die tijd vergelijkbaar was. Ik dacht gewoon: ‘Wat zou je doen als dit echt zou gebeuren?’ Je zou waarschijnlijk bidden. Je zou waarschijnlijk wat woorden morren en je zou het stil houden. Je zou het voor jezelf houden. Het is vrij subtiel dat veel mensen het niet zouden oppakken. Het was op dat moment interessant om voor mij te doen. Er is niet veel wat je echt kunt doen, je houdt je kop op een blok. Dat is ongeveer het enige dat je kunt doen: morren.”

Het antwoord van Sean Bean is nogal antiklimatisch gezien de wilde theorieën die veronderstelden dat zijn laatste woorden iets anders betekenden, maar het heeft de deur gesloten voor speculatie voor het laatste seizoen van Game of Thrones. Beans dood lijkt definitief te zijn, en Bean heeft dat gesteund door Huffington Post te bevestigen dat HBO hem niet heeft benaderd om de rol opnieuw te vertolken. Dat wil niet zeggen dat het netwerk hem niet binnen kon sluipen in het laatste uur van de productie voor een snelle verschijning, maar als HBO dat al deed, zou het waarschijnlijk niet verbonden zijn met dat kleine gebed dat hij mompelde. Too bad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*